Nieuws

Gelders Energie Akkoord wil lessen in elektrische auto versnellen

Rij-Instructie 11 feb 2021, 9:32 

Het Gelders Energie Akkoord start in Gelderland met pilots om de elektrificatie van rijopleidingen te versnellen. Onder het mom van ‘Ruim baan voor elektrisch lessen’ kunnen Gelderse rijschoolhouders en leerlingen onder andere kosteloos kennismaken met lessen in een elektrische auto.

Weg met de versnellingspook: Nederland omarmt de automaat

BRON: RTLNieuws 10 oktober 2020.

In de VS en Australië heb je al jaren bijna niets anders. Wie daar een auto met versnellingspook wil huren, wordt meewarig aangekeken. Weer zo'n gekke Europeaan! Maar nu zijn ook in Nederland auto's met een automaat in opkomst. De helft van de nieuwe auto's heeft er al één.

Occasion met automaat kopen? Hier moet je op letten

BRON: viabovag.nl 13 oktober 2019

Steeds meer mensen kiezen voor rijden met een automaat, dat blijkt uit onderzoek van BOVAG en RAI Vereniging. Logisch, want moderne automaten zijn niet meer die trage, futloze en inefficiënte transmissies van weleer. Sommige schakelen sneller dan een handgeschakelde versnellingsbak en andere zorgen zelfs voor een lager verbruik. Hier lees je waarop je moet letten bij het kopen van een occasion met automaat.

Er zijn diverse soorten automatische versnellingsbak, elk met zijn eigen schakelgedrag. De ene transmissie is sportiever, terwijl de andere juist is geënt op een zo soepel mogelijke rijervaring. Ook op het gebied van brandstofverbruik en onderhoud zijn niet alle transmissies gelijk.

 

VOOR EN NADELEN AUTOMAAT RIJDEN

BRON: kentekencheck.ni 10 juni 2018

Automaat rijden

Rijden met een auto kan soms knap vermoeiend zijn, vooral in de file. Denk maar aan het steeds moeten indrukken van het koppelingspedaal en moeten verwisselen van versnelling. Na een uur in de file kom je meestal vermoeiend aan op de plaats van bestemming en ben je soms ook nog genoodzaakt op de terugweg weer eens in de file te staan. Een auto met een automaat is in deze omstandigheden dan helemaal geen luxe meer en zullen jouw benen daar zeker ook dankbaar voor zijn. Natuurlijk zijn er meer verschillen in het rijden met een automaat dan alleen het rem- en gaspedaal indrukken.